
Rozdíly mezi proteiny
souc!n píše:Chtěl sem se zeptat esli je nutnost pit syrový bilek nebo stačí z uvařeného vejce (prostě mi syrový bilek vůbec nechutná)
a k comu ma byt pitie bielka ako dobrre?
jasne ze nie

Už jen jedna další ampule
Ješte nás čeká sláva
Jednou nás to všechny zabije
No zatím to nakopává.
What I lack in determination, I make up in my superior genetics.
https://www.facebook.com/jan.michalov.trener
Ješte nás čeká sláva
Jednou nás to všechny zabije
No zatím to nakopává.
What I lack in determination, I make up in my superior genetics.
https://www.facebook.com/jan.michalov.trener
j_dogg napsal
Některé staré sportovní diety doporučovaly konzumaci syrových vajec, ale je to úplně nesmyslný způsob, jak do sebe dostat další gramy proteinů. Jedení syrových vajec znamená, že se okrádáte o celou polovinu proteinů, jež můžete absorbovat.
Když budeš jíst jen syrové bílky, je to to samé (nebo horší). Bílky obsahují velké množství avidinu, který se váže s biotinem do formy, v níž tělo nedokáže naštěpit bílkoviny. Tím se buduje částečný nebo úplný "Syndrom nedostatku biotinu (Biotin deficiency syndrome)".
Biotin pomáhá růstu buněk, v metabolismu sacharidů, tuků a proteinů a ve využití vitamínů B komplexu. Zbavuje svaly pálení. Biotin podporuje zdraví potních žláz, nervových vláken a kostní morek.
Nedostatek biotinu může vést k anémii, depresím, padání vlasů, vysoké hladině krevního cukru, zanětům kůže a sliznice, nespavosti, nechutenství, bolestivosti svalů, zvedání žaludku a jazyka. To všechno se týká syrových vaječných bílků.
Díky vaření vajec se zbavíš avidinu a dokážeš absorbovat 98 % proteinu (ne jen polovinu) a navíc ti nehrozí nebezpečí salmonelózy.
steelZ píše:j_dogg napsal
Některé staré sportovní diety doporučovaly konzumaci syrových vajec, ale je to úplně nesmyslný způsob, jak do sebe dostat další gramy proteinů. Jedení syrových vajec znamená, že se okrádáte o celou polovinu proteinů, jež můžete absorbovat.
Když budeš jíst jen syrové bílky, je to to samé (nebo horší). Bílky obsahují velké množství avidinu, který se váže s biotinem do formy, v níž tělo nedokáže naštěpit bílkoviny. Tím se buduje částečný nebo úplný "Syndrom nedostatku biotinu (Biotin deficiency syndrome)".
Biotin pomáhá růstu buněk, v metabolismu sacharidů, tuků a proteinů a ve využití vitamínů B komplexu. Zbavuje svaly pálení. Biotin podporuje zdraví potních žláz, nervových vláken a kostní morek.
Nedostatek biotinu může vést k anémii, depresím, padání vlasů, vysoké hladině krevního cukru, zanětům kůže a sliznice, nespavosti, nechutenství, bolestivosti svalů, zvedání žaludku a jazyka. To všechno se týká syrových vaječných bílků.
Díky vaření vajec se zbavíš avidinu a dokážeš absorbovat 98 % proteinu (ne jen polovinu) a navíc ti nehrozí nebezpečí salmonelózy.
Velice hezky odpovězeno


- FrankSinatra
- Příspěvky: 1484
- Registrován: 8. bře 2009 12:58
FrankSinatra píše:neviem de to mam napisat ale by som sa chcel spytat kolko gramov bielkovin je v 100gramoch tuniaka v konzerve klasickeho, myslim ze tak okolo 20-30 ale nesom si isty..dik
http://www.e-kulturistika.cz/view.php?c ... 2006060002
(pro hledani textu pouzij ctrl+F .) )
taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...
- Kost_roun II.
- Příspěvky: 448
- Registrován: 6. bře 2009 13:41
- Bydliště: Praha
Honczik píše:taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...
To by mě taky zajímalo - hodně lidí doporučuje "zpomalit" protein tak,že si ho před spaním rozmixuješ s tvarohem.(což dělám).Vstřebává se to dohromady,nebo se to v žaludku stejně oddělí?
Měl jsem nedávno noční protein od Dymatize a blbě jsem pak spal,často mě bolelo břicho,nebo jsem v prostřed noci musel jít srát...Takže před spanim piju "jen" syrovátkovej rozmixlej ve vanilkovym tvarohu.
Nejhorší je svádět svoje neúspěchy na genetiku,být hubený,neznamená ji nemít.
Za rok může být totiž všechno jinak...
Za rok může být totiž všechno jinak...
- Pete Permabulker
- Příspěvky: 988
- Registrován: 13. dub 2008 11:50
- Bydliště: Krakonošovo
- Kost_roun II.
- Příspěvky: 448
- Registrován: 6. bře 2009 13:41
- Bydliště: Praha
Pete píše:Mám vzít Matrix nebo Champ. nutrition? O Matrixu se říká jakej je skvělej a kdesi cosi, ale na champions nutrition (80% protein) jsem slyšel chválu i od "běžných" lidí, tj. nereklamních žvástalů.
Champion nevim,ale je to firma s tradicí...Matrix jsem měl,spokojenost,je dobrý i chuťově..Ale divim se Ti,že nepoužíváš Smartlabs - je minimálně stejně dobrej a levnější.Já zatim lepší protein (kvalita/cena) nepil...
Nejhorší je svádět svoje neúspěchy na genetiku,být hubený,neznamená ji nemít.
Za rok může být totiž všechno jinak...
Za rok může být totiž všechno jinak...
- FrankSinatra
- Příspěvky: 1484
- Registrován: 8. bře 2009 12:58
Honczik píše:taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...
kazein nespomaluje vstrebavanie syrovatky
- J_Dogg
- Site Admin
- Příspěvky: 5196
- Registrován: 10. črc 2006 12:42
- Bydliště: České Budějovice
- Kontaktovat uživatele:
J_Dogg píše:Micellární kasein - tento druh proteinu je tráven o mnoho pomaleji než ostatní druhy. Výhodou tohoto proteinu je, že udržuje proteiny v krvi po dobu 6 - 7 hodin. Díky tomuto antikatabolickému efektu nehrozí rozpad vlastních svalových bílkovin.
- micellární kasen má vysokou hodnotu glutaminu, aminokyseliny, která je nejhojnější ve svalové tkáni. Glutamin pomáhá opravovat svalové buňky a zvyšuje jejich objem.
- obsahuje proteinové frakce (glykomakropeptidy, laktoperoxidázu a laktoferrrin, které způsobují uvolňování hormonu cholecystokininu k redukování chuti k jídlu.
- proteinové frakce immunoglobuliny souvisejí s posilováním imunitního systému
- další růstové faktory jsou prezentovány uvnitř tukové membrány micellárního kaseinu
Další info o micelárním kaseinu http://www.osvalech.cz/c-210-micelarni-kasein.html
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host